MOLİENDO GUATEMALA ANTİGUA YÖRESEL KAHVE
MOLİENDO GUATEMALA ANTİGUA YÖRESEL KAHVE

MOLIENDO GUATEMALA ANTİGUA YÖRESEL ÇEKİRDEK KAHVE (ML-2)

Marka : MOLIENDO
İndirim Oranı : %7 İndirim
Fiyat : ₺269,00(KDV Dahil)
İndirimli : ₺249,00(KDV Dahil)
Barkod : 8682190852328
₺51,29 'den başlayan taksitlerle
:

Özellikler

Çekirdek Tipi: Arabica (Bourbon, Caturra, Pache)

Tadım Notları: Tatlı Çikolata

Aroma (Koku): Çikolata

Gövde: Yüksek

Yetiştiği İrtifa: 1350m ve üstü

Hasat Dönemi: Aralık-Mart

İşleme süreci: Yıkanmış, güneşte kurutulmuş

Asidite: Orta

İçim: Tatlı çikolata tadına eşlik eden kalıcı pürüzsüz bir finish, ilk yudum esnasında altlarda hissedilen berry tatları 

 

 

Ülkede 1990 yılında devlet tarafından kurulan Anacafe organizasyonu Guatemala kahve üretiminde standartların belirlenmesini sağlayarak ülkedeki üretimi de 8 ana bölgeye ayırdı. Bu bölgeler; Antigua, Acatenango, Atitlán, Cobán, Huehuetenango, Faijanes, San Marcos & Nuevo Orientea’dır. 

 

Aralarında en bilineni ve en beğenilenlerinden biri ise Antigua bölgesi kahveleridir. Zengin volkanik toprak, düşük nem, bol güneş ve serin geceler bölgeye karakterize, sıra dışı kahveler üretmek için ideal bir ortam hazırlar. Antigua kasabası etrafındaki bölgenin de adını aldığı vadi Agua, Fuego ve Acatenango isminde üç volkanla çevrilidir. Guatemala’nın üç aktif yanardağından biri olan Fuego, Antigua’nın topraklarına mineral bakımından zengin küllerin taze tozunu katar. Topraktaki volkanik pomza taşları nemi korur, bu da Antigua’nın düşük yağış miktarını dengelemeye yardımcı olur. 

 

Antigua bölgesi kahvesinin yüksek cup kalitesi nedeniyle 2000’li yıllarda diğer bölgelerdeki kahve üreticilerinin bir bölümü kendi bölgelerinden getirdikleri kahvelerini Antigua üstünden pazarlamaya çalışmış bu da bölge açısından olumsuz etkiye neden olmuştur. Bunun önüne geçebilmek için 2000 yılında AGA (Antiguan Growers Association) kurularak takip edilebilir sertifikalı Genuine Antigua Kahvelerini oluşturmuş ve bu akımın önüne geçmiştir. Böylece Antigua marka değerini korumuş ve hatta arttırmıştır diyebiliriz.

 

Santa Rosa bölgesi Antigua Kahve bölgesi içerisinde Pasifik okyanusuna yakın bölgede yer almakta olup üretimin büyük bölümü Bourbon, Caturra ve Pache varyetelerinden oluşmaktadır. Pache Typica’nın doğal mutasyonu olan bir türdür ve ilk olarak Guatemala’da keşfedilmiştir. 

 

Detaylı Bilgi

Guatemala Dünya çapında en büyük 9. kahve üreticisi konumundadır. Bu üreticilerden Robusta üreten ülkeleri çıkardığımızda Guatemala’nın en büyük 5. Arabica kahve üreticisi ülke olduğunu söyleyebiliriz.

 

2011 yılında Guatemala kahve bitkilerinde pas hastalığı problemi yaşanmış ve o sene rezervlerinin %50’ya yakın bir bölümünü kaybedilmiştir. O zamana kadar ağırlıklı genel tüketim için kahve üreten bir ülke olan Guatemala, yaşanan bu durumu bir fırsat olarak değerlendirip dünyanın birçok farklı bölgesinden yeni kahve tohumları getirerek nitelikli kahveciliğe ağırlık vermiştir. 

 

O tarihten itibaren de pas hastalığı ile yitirilen ağaçlar yerlerini daha kaliteli ağaçlara ve daha özenli çiftçiliğe bırakmıştır. Genel tüketim için kahve üretilen dönemlerde, Guatemala kahve borsalarındaki fiyat dalgalanmalarından negatif etkilenmiştir. Zaman zaman maliyetlerinin altına satılmak zorunda kalınan kahve zarar ettirmeye başlamış ve üretim yapan ailelerin bir kısmı üretimi bırakıp göçe yönelmiş kalan ailelerin de çocukları ülke dışına göçmüştür. 

 

2011 yılından sonra alınan önlemlerle kahve sektörü tekrar kazanç sağlamaya başlamıştır. Göçmek niyetiyle gittikleri Londra ve Amerika’da modern ziraat, pazarlama ve iş yönetimi eğitimleri alan ailelerin yeni jenerasyonları, ülkeye dönme kararı alarak işin başına geçmiştir. Böyle olunca da akıllı yöntemlerle fırsata çevrilen bu kriz, kalitede üst seviye üretimin ve modern yaklaşımların önünü açmıştır. Kahve.com olarak envanterimizde keyifle yer verdiğimiz Guatemala kahvelerindeki bu modern yaklaşım 2015-2016 sonrasında yepyeni tatları tanımamızı sağlamıştır. 

 

Detay Sosyal Medya Paylaş
Kargo Yazısı
500 TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERİNİZDE ÜCRETSİZ KARGO
İkonlar
  • 500 TL ÜZERİÜCRETSİZ KARGO
  • %100 GÜVENLİÖDEME SİSTEMİ
  • KREDİ KARTINA3 TAKSİT İMKANI
  • MÜŞTERİ HİZMETLERİ0850 473 78 27
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerezler