MOLIENDO PAPUA NEW GUİNEA SİGRİ AA YÖRESEL ÇEKİRDEK KAHVE
MOLIENDO PAPUA NEW GUİNEA SİGRİ AA YÖRESEL ÇEKİRDEK KAHVE
MOLIENDO PAPUA NEW GUİNEA SİGRİ AA YÖRESEL ÇEKİRDEK KAHVE
MOLIENDO PAPUA NEW GUİNEA SİGRİ AA YÖRESEL ÇEKİRDEK KAHVE

MOLIENDO PAPUA NEW GUİNEA SİGRİ AA YÖRESEL ÇEKİRDEK KAHVE (ML-40)

Marka : MOLIENDO
İndirim Oranı : %7 İndirim
Fiyat : ₺279,00(KDV Dahil)
İndirimli : ₺259,00(KDV Dahil)
Barkod : 8682190852144
₺53,35 'den başlayan taksitlerle
:

 

Özellikler:

Çekirdek Tipi: Arabica (Typica, Bourbon, Arusha) 

Hasat Zamanı: Haziran - Ağustos 

İşleme süreci: Yıkanmış Güneşte Kurutulmuş 

Tadım Notları: Topraksı Tatlı Baharatlar, Çikolata, Berry 

Aroma (Koku): Kurutulmuş Çekirdekli Meyveler  

Gövde: Yüksek 

Yetiştiği İrtifa: 1350 – 1600 m 

Asidite: Düşük - Orta 

İçim: Yudumla birlikte ilk hissedilen berry ve çikolata notalarına ek tatlı baharatların ağızda gövde hissiyle birlikte yayılması oldukça keyif verici. Dil üstünde bıraktığı çikolata tadı berry tatlarının etkisi ile şekerli bir after taste bırakıyor.  

Avustralya’ya komşu bir ada ülkesi olan Papua Yeni Gine Uzakdoğu’nun tatlı baharatları ve Latin Amerika’nın Çikolata ve berry tatlarını bir arada sunan özel bir çekirdek.  

Sigri adını taşıyan bütün çekirdekler için 1500 metre üstünde yetiştirilmiştir cümlesini rahatlıkla kurabiliriz. Sigri çiftliklerinde yetiştirilen bu kahveler neredeyse kusursuz bir işleme kalitesine sahip. Özen gösterilerek yıkanan, ayrıştırılan ve kurutulan çekirdekler adım adım gerçekleşen kontrollerle bütün kusurlardan ayrıştırılıp boyutlarına göre gruplanıyor.  Öyle ki, yıkama işleminin bir parçası olan fermantasyon esnasında 3 gün boyunca suda bırakmak yerine her günün sonunda çekirdekler tekrar yıkanarak fermantasyon sürekli kırılıyor. Lezzeti artırmak için bu süreç 4. güne uzatılır ve bütün çekirdekler 4. günde tamamen su içerisinde bırakılır. Akabinde 21 gün süren ayrıştırma süreci başlar. Bu süre tamburda çekirdekleri ayrıştırma, boyuta göre ayrıştırma, renge göre ayrıştırma ve elle ayıklama adımlarından oluşur. Bu sürecin sonunda her lot için bir örnek kavurma ve tadımla kalite sürekli kontrol altında tutulur. Bu işlemin tamamen bir Papua Yeni Gine kalite süreci olduğunu söyleyebiliriz. 

Detay Bilgi

Kahve, palm yağından sonra Papua Yeni Gine’nin ikinci büyük tarım ihracat kalemi. Kahve sektöründe yaklaşık 2,5 milyon işçi istihdam ediliyor ve kahve tarımı yapılan alan da 87 bin hektarı buluyor. Üretimin çok büyük bir kısmı küçük kahve üreticileri tarafından yapılıyor. 2,5 milyon kahve emekçisini 280 bin kahve çiftliği ile oranladığınızda bunların küçük aile çiftlikleri olduğunu çok rahat fark edebilirsiniz. Üretim küçük çapta olunca gösterilen özen de artıyor, üretilen ürünlerin büyük kısmı organik yöntemlerle üretilirken yukarıda bahsettiğimiz gibi üretim kalitesine de oldukça fazla odaklanılıyor. 

Papua Yeni Gine’nin kahve ile tanışması 1920’li yıllara uzanıyor. Aslında Papua Yeni Gine Kahve araştırma enstitüsü kayıtlarına göre ilk dikim 1890 yılında yapılır ama bunlar küçük çaplı denemelerin ötesine gidemez. Kahve üretiminin ticari bir boyut kazanması 1926 yılını bulur.  O dönem Papua Yeni Gine’de ilk olarak Jamaica Blue Mountain fidanları dikilse de çok kalıcı olmaz. 1960lara gelindiğinde yapılan yatırımlarla kahve üretim alt yapısı oldukça gelişir. 1970’te Brezilya da yaşanan don problemini fırsat bilen ülke üretimini artırır ve dünya pazarındaki payını kayda değer oranda yükseltir. Ancak bu durum 1980’lerde değişir, devletin çabasına rağmen ekonomik krizin de etkisiyle birçok çiftlik sahibi borçlarını ödeyemez hale gelir ve üretim ciddi oranda azalır. 

90’lı yıllarda tekar artışa geçen üretim maalesef 2000’li yıllara geldiğimizde küresel kriz ve kahve fiyatlarındaki ciddi düşüşle tekrar azalma trendine girer. Hırsızlık vakalarının artması nedeniyle birçok üretici rezervinin yarısını kaybeder. 2010 yılından itibaren sistemli şekilde üretim ve planlama yapan hükümetin desteğiyle, Papua Yeni Gine’de kahve üretimi artık sürdürülebilir bir karaktere bürünür. Günümüzde kahve üretimi ülke ekonomisinin lokomotiflerinden biri olup, en büyük ihtiyaç olan eğitim ve sistem geliştirmenin devlet tarafından sağlanmasıyla kalitesini artırmış ve dünyada tekrar dikkat çeken bir konuma gelmiştir. 

Bu lotu oluşturan 3 farklı varyeteden Typica varyetesi ilk keşfedilen arabica kahvesi olup, genetik olarak bütün arabica çekirdeklerinin atası kabul edilir. Bourbon varyetesi de bir Typica türevidir ancak ana dallardan biridir ve ilk olarak Fransa’nın hükmü altındaki Bourbon adalarında keşfedildiği için bu adı almıştır. Arusha varyetesi ise dünyanın kalanında pek karşımıza çıkmaz. Zira Tanzanya ve Papua Yeni Gine’ye özgü bir varyetedir ve Typica Bourbon türevlerinin doğal mutasyona uğramasıyla oluşmuştur.

Nasıl İçilmeli / Demleme Yöntemi
Filtre demleme yöntemlerinde oldukça başarılı ve tadım notlarına uygun bir sonuç veriyor, espresso after taste’de ise geleneksel espresso’ların acımsı tatlarını barındırıyor. Bu nedenle öncelikli tavsiyemiz filtre demleme yöntemleri olacaktır, basınçlı demleme yöntemlerinde ise AeroPress’in başarılı sonuç verdiğini belirtelim.

Kimler Tercih Etmeli
Papua Yeni Gine Kahvesi hassasiyet gösterilen işleme süreciyle dikkat çeken bir kahve. Bunun dışında biraz Uzak Doğu biraz Latin Amerika dokuları barındırıyor. Bu bölgelerin tatlarını seviyorsanız damak skalanızı geliştirmek için güzel bir seçim olacaktır.


Kime Uygun Değil
Ağrılıklı olarak asidik meyvemsi Afrika kahveleri tercih ediyorsanız size göre olmayabilir.

 

Detay Sosyal Medya Paylaş
Kargo Yazısı
500 TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERİNİZDE ÜCRETSİZ KARGO
İkonlar
  • 500 TL ÜZERİÜCRETSİZ KARGO
  • %100 GÜVENLİÖDEME SİSTEMİ
  • KREDİ KARTINA3 TAKSİT İMKANI
  • MÜŞTERİ HİZMETLERİ0850 473 78 27
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerezler