MOLIENDO ORGANİC GUATEMALA SHB YÖRESEL ÇEKİRDEK KAHVE
MOLIENDO ORGANİC GUATEMALA SHB YÖRESEL ÇEKİRDEK KAHVE
MOLIENDO ORGANİC GUATEMALA SHB YÖRESEL ÇEKİRDEK KAHVE
MOLIENDO ORGANİC GUATEMALA SHB YÖRESEL ÇEKİRDEK KAHVE
MOLIENDO ORGANİC GUATEMALA SHB YÖRESEL ÇEKİRDEK KAHVE

MOLIENDO ORGANİC GUATEMALA SHB YÖRESEL ÇEKİRDEK KAHVE (ML-71)

Marka : MOLIENDO
İndirim Oranı : %6 İndirim
Fiyat : ₺349,00(KDV Dahil)
İndirimli : ₺329,00(KDV Dahil)
Barkod : 8682190854827
₺67,77 'den başlayan taksitlerle
:

Özellikler:

Çekirdek Tipi: Arabica (Bourbon, Caturra, Pache)

Tadım Notları: Sütlü Çikolata

Aroma (Koku): Çikolata, Kakao

Sertlik: Orta

Yetiştiği İrtifa: 1350m-1500m

Hasat Dönemi: Aralık-Mart

İşleme Süreci: Yıkanmış, güneşte kurutulmuş

Asidite: Düşük

İçim: Tatlı çikolata tadına eşlik eden kalıcı pürüzsüz bir bitişi var. Alıştığımız Antigua kahvelerindeki alt notalar eksik ama ağız dolduran, lezzetli bir Guatemala Kahvesi.

Detaylı Bilgi:

Guatemala kahveleri öncelikle yetiştikleri irtifaya göre sonra da bölgelerine göre sınıflandırılıyor. Örneğin, Huehuetenango SHB- Strictly Hard Bean- (Tam Sert Çekirdek) bu bölgede 1500m ve 1700m arasında yetişen sert, dolayısı ile yoğun aromalı en üst kalite kahvelerin ait olduğu sınıf.

Ülkede kahve üretimi 8 ana bölgede yapılıyor. Bunlar Antigua, Acatenango, Atitlán, Cobán, Huehuetenango, Faijanes, San Marcos & Nuevo Orientea’dır.

Huehuetenango kahveleri tek başına kavrulması görece daha zor olduğu için genelde harmanlarda kullanılıyor. Üretiminden itibaren sıkı kurallarla denetlenen, zor koşullarda, deniz seviyesinin 1500 metre üstünde yetiştirilen bu kahveyi biz harmanlamadan tek başına kavurup beğeninize sunuyoruz.

Guatemala Dünya çapında en büyük 9. Kahve üreticisi konumundadır. Bu üreticilerden Robusta üreten ülkeleri çıkardığımızda Guatemala’nın en büyük 5. Arabica kahve üreticisi ülke olduğunu söyleyebiliriz.

2011 yılında Guatemala kahve bitkilerinde pas hastalığı problemi yaşanmış ve o sene rezervlerinin %50’ya yakın bir bölümünü kaybedilmiştir. O zamana kadar ağırlıklı genel tüketim için kahve üreten bir ülke olan Guatemala, yaşanan bu durumu bir fırsat olarak değerlendirip dünyanın birçok farklı bölgesinden yeni kahve tohumları getirerek nitelikli kahveciliğe ağırlık vermiştir.

O tarihten itibaren de pas hastalığı ile yitirilen ağaçlar yerlerini daha kaliteli ağaçlara ve daha özenli çiftçiliğe bırakmıştır. Genel tüketim için kahve üretilen dönemlerde, Guatemala kahve borsalarındaki fiyat dalgalanmalarından negatif etkilenmiştir. Zaman zaman maliyetlerinin altına satılmak zorunda kalınan kahve zarar ettirmeye başlamış ve üretim yapan ailelerin bir kısmı üretimi bırakıp göçe yönelmiş kalan ailelerin de çocukları ülke dışına göçmüştür.

2011 yılından sonra alınan önlemlerle Kahve sektörü tekrar kazanç sağlamaya başlamıştır. Göçmek niyetiyle gittikleri Londra ve Amerika’da modern ziraat, pazarlama ve iş yönetimi eğitimleri alan ailelerin yeni jenerasyonları, ülkeye dönme kararı alarak işin başına geçmiştir. Böyle olunca da akıllı yöntemlerle fırsata çevrilen bu kriz, kalitede üst seviye üretimin ve modern yaklaşımların önünü açmıştır. Kahve.com olarak envanterimizde keyifle yer verdiğimiz Guatemala kahvelerindeki bu modern yaklaşım 2015-2016 sonrasında yepyeni tatları tanımamızı sağlamıştır.

Nasıl İçilmeli / Demleme Yöntemi:

Organic Guatemala kahvesi ile her tür demleme türünde oldukça tatminkâr sonuçlar alınabilmektedir. Öğütme olarak standartlara uygun öğütmeler kullanılabilir. Orta-yüksek gövdesi ile özellikle sabah başlangıçları için ideal bir seçim olabilir.

Kimler Tercih Etmeli?

Tam organik bir kahve arayışınız varsa, çikolata ve kakao aromalarının peşindeyseniz bu kahve tam size göre.

Kimler Tercih Etmemeli?

Kahvede çikolata tadını hiç sevmiyorsanız, size göre olmayabilir ama yine de denemenizi tavsiye ederiz.

Pakette Ne Var?

Moliendo Organic Guatemala SHB Yöresel Kahve

Detay Sosyal Medya Paylaş
Etiketler
MOLIENDO, MOLIENDO ORGANİC, MOLIENDO ORGANİC GUATEMALA, MOLIENDO ORGANİC GUATEMALA SHB, MOLIENDO ORGANİC GUATEMALA SHB YÖRESEL, MOLIENDO ORGANİC GUATEMALA SHB YÖRESEL ÇEKİRDEK, MOLIENDO ORGANİC GUATEMALA SHB YÖRESEL ÇEKİRDEK KAHVE, MOLIENDO ORGANİC GUATEMALA SHB YÖRESEL KAHVE, MOLIENDO ORGANİC GUATEMALA SHB ÇEKİRDEK, MOLIENDO ORGANİC GUATEMALA SHB ÇEKİRDEK KAHVE, MOLIENDO ORGANİC GUATEMALA SHB KAHVE, MOLIENDO ORGANİC GUATEMALA YÖRESEL, MOLIENDO ORGANİC GUATEMALA YÖRESEL ÇEKİRDEK, MOLIENDO ORGANİC GUATEMALA YÖRESEL ÇEKİRDEK KAHVE, MOLIENDO ORGANİC GUATEMALA YÖRESEL KAHVE, MOLIENDO ORGANİC GUATEMALA ÇEKİRDEK, MOLIENDO ORGANİC GUATEMALA ÇEKİRDEK KAHVE, MOLIENDO ORGANİC GUATEMALA KAHVE, MOLIENDO ORGANİC SHB, MOLIENDO ORGANİC SHB YÖRESEL, MOLIENDO ORGANİC SHB YÖRESEL ÇEKİRDEK, MOLIENDO ORGANİC SHB YÖRESEL ÇEKİRDEK KAHVE, MOLIENDO ORGANİC SHB YÖRESEL KAHVE, MOLIENDO ORGANİC SHB ÇEKİRDEK, MOLIENDO ORGANİC SHB ÇEKİRDEK KAHVE, MOLIENDO ORGANİC SHB KAHVE, MOLIENDO ORGANİC YÖRESEL, MOLIENDO ORGANİC YÖRESEL ÇEKİRDEK, MOLIENDO ORGANİC YÖRESEL ÇEKİRDEK KAHVE, MOLIENDO ORGANİC YÖRESEL KAHVE, MOLIENDO ORGANİC ÇEKİRDEK, MOLIENDO ORGANİC ÇEKİRDEK KAHVE, MOLIENDO ORGANİC KAHVE, MOLIENDO GUATEMALA, MOLIENDO GUATEMALA SHB, MOLIENDO GUATEMALA SHB YÖRESEL, MOLIENDO GUATEMALA SHB YÖRESEL ÇEKİRDEK, MOLIENDO GUATEMALA SHB YÖRESEL ÇEKİRDEK KAHVE, MOLIENDO GUATEMALA SHB YÖRESEL KAHVE, MOLIENDO GUATEMALA SHB ÇEKİRDEK, MOLIENDO GUATEMALA SHB ÇEKİRDEK KAHVE, MOLIENDO GUATEMALA SHB KAHVE, MOLIENDO GUATEMALA YÖRESEL, MOLIENDO GUATEMALA YÖRESEL ÇEKİRDEK, MOLIENDO GUATEMALA YÖRESEL ÇEKİRDEK KAHVE, MOLIENDO GUATEMALA YÖRESEL KAHVE, MOLIENDO GUATEMALA ÇEKİRDEK, MOLIENDO GUATEMALA ÇEKİRDEK KAHVE, MOLIENDO GUATEMALA KAHVE, MOLIENDO SHB,
Kargo Yazısı
500 TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERİNİZDE ÜCRETSİZ KARGO
İkonlar
  • 500 TL ÜZERİÜCRETSİZ KARGO
  • %100 GÜVENLİÖDEME SİSTEMİ
  • KREDİ KARTINA3 TAKSİT İMKANI
  • MÜŞTERİ HİZMETLERİ0850 473 78 27
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerezler