MOLIENDO ORGANİC İNDONESİA SUMATRA 250gr
MOLIENDO ORGANİC İNDONESİA SUMATRA 250gr
MOLIENDO ORGANİC İNDONESİA SUMATRA 250gr

MOLIENDO ORGANİC İNDONESİA SUMATRA ÇEKİRDEK KAHVE (ML-70)

Marka : MOLIENDO
İndirim Oranı : %7 İndirim
Fiyat : ₺299,00(KDV Dahil)
İndirimli : ₺279,00(KDV Dahil)
Barkod : 8682190854810
₺57,47 'den başlayan taksitlerle
:

Özellikler:

Çekirdek Tipi: Arabica (Typica)

Hasat Zamanı: Mart- Haziran

İşleme süreci: Yıkanmış (su ile tamburda ayrıştırılmış)

Tadım Notları: Tütün, İs, Topraksı Tatlar

Aroma (Koku): Odun, İs

Sertlik: Orta

Yetiştiği İrtifa: 1200 – 1800 m

Asidite: Orta

İçim: Alışık olduğunuz Moliendo Sumatra kahvesindeki sert baharatımsı tatlar bu kahvede yerini orta bir gövdeye, odunsu ve isli tatlara bırakıyor. Bitişi temiz ve ağızdaki tat kalıcı. Espresso olarak hazırlandığında asidite biraz daha belirginleşiyor.

Organik gıda üretim süreçleri/kuralları gereği çekirdek olarak satılması uygundur.

Detaylı Bilgi:

Moliendo Organic Sumatra Mandhelingler tarafından yetiştirilen en üst seviyede (Gr 1) yıkanmış organik sertifikalı bir kahve.

Endonezya’da üretilen kahvelerin 85% i Robusta ve 15% i Arabica. Ve her iki cinsin sınıflandırılması diğer ülkelere kıyasla oldukça karışık. 1700’lerden beri kullanılan sistem 1990’da değiştirilmiş. Fakat eski sistemin izleri kahve piyasasında hala mevcut. 

Ağırlıklı olarak belli gramajdaki hata oranına göre sınıflandırılan Sumatra kahveleri hakkında kafa karıştırıcı başka bir bilgi verelim; çoğu kahve yıkansa dahi doğal yollarla işlenmiş kahve sınıfına giriyor. Çünkü başta güneşte kurutulan kahveler daha sonra sıcak su ile yıkanıyor. Çok detaya girmeden, Moliendo Organic Sumatranın Mandheling’den gelen gerçek yıkanmış ve en üst sınıf (Grade 1) bir kahve olduğunu söyleyelim. Bu en üst sınıf kahvelerin, 300 gramında en fazla 11 hata olması demek.

Dünyada birçok kahve, ülke ve bölge ismi ile isimlendirilirken, bu kahve onu yetiştiren halk olan Mandheling etnik topluluğunun adıyla anılır. Oldukça da ilginç ve bir yanlış anlamaya dayalı bir isimlendirmedir bu.

Sumatra’da görev yapan bir Japon askeri kendisine kahve getiren Sumatralı adama kahvenin nerenin kahvesi olduğunu sorar. Bu soruyu yanlış anlayan Sumatralı adam, kendi halkının sorulduğunu sanarak cevap verir: "Mandeiling”. Japon asker içtiği kahvenin güzelliğini çevresine anlattıkça kulaktan kulağa yayılır ve kahvenin adı Mandheling kahvesi olarak kalır.    

Mandheiling Halkı genellikle Sumatra adasının kuzey kesiminde bulunur. Tarihlerinde İslam kültüründen oldukça etkilendikleri belirtilir ve zaten devamında da Müslümanlığı benimsemişlerdir.

Sumatra’da üretim küçük üreticiler tarafından yapılıyor. Hacimler ciddi anlamda düşük olduğu için sadece bir çiftlikten ürün temin etmek çok olası değil. Küçük üreticiler genellikle ürünlerini yıkama istasyonları veya tüccarlar üstünden ihraç ediyor.

Nasıl İçilmeli / Demleme Yöntemi:

Tüm Sumatra kahveleri gibi hem filtre, hem de espresso olarak oldukça güzel sonuçlar veren bir kahve. Özellikle AeroPress ile mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz. Moka potta da oldukça başarılı.

Kimler Tercih Etmeli? 

Kahvesinde islli, topraksı tatlar arayanlar ve lezzeti yoğun bir kahve arayanlar için güzel bir tercih olacaktır.

Kimler Tercih Etmemeli?

Arayışınız tam gövdeli, floral ve meyve tatları barındıran bir kahve ise size göre olmayabilir.

Ancak özel kahvelere ilgi duyanların denemesi gereken bir kahve.

Pakette Ne Var?

Moliendo Organic Indonesia Sumatra Yöresel Kahve 250 gr.

Detay Sosyal Medya Paylaş
Kargo Yazısı
500 TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERİNİZDE ÜCRETSİZ KARGO
İkonlar
  • 500 TL ÜZERİÜCRETSİZ KARGO
  • %100 GÜVENLİÖDEME SİSTEMİ
  • KREDİ KARTINA3 TAKSİT İMKANI
  • MÜŞTERİ HİZMETLERİ0850 473 78 27
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerezler