MOLİENDO GUATEMALA ANTİGUA HB PRATİK KAHVE 10*10 g
MOLİENDO GUATEMALA ANTİGUA HB PRATİK KAHVE 10*10 g

MOLİENDO GUATEMALA ANTİGUA HB PRATİK KAHVE 10*10 g (ML-P-10-2)

Marka : MOLIENDO
İndirim Oranı : %11 İndirim
Fiyat : ₺179,00(KDV Dahil)
İndirimli : ₺159,00(KDV Dahil)
Barkod : 8682190852830
₺32,75 'den başlayan taksitlerle
:

Özellikler:

Çekirdek Tipi: Arabica (Bourbon, Caturra, Pache)

Tadım Notları: Tatlı Çikolata

Aroma (Koku): Çikolata

Gövde: Yüksek

Yetiştiği İrtifa: 1350m-1500m

Hasat Dönemi: Aralık-Mart

İşleme süreci: Yıkanmış, güneşte kurutulmuş

Asidite: Orta

İçim: Tatlı çikolata tadına eşlik eden kalıcı pürüzsüz bir bitiş, ilk yudum esnasında altlarda hissedilen berry tatları. 

Pakette Ne Var?

10x10 g Moliendo Guatemala Antigua HB Pratik Filtre Kahve.

Moliendo Guatemala Antigua HB

Ülkede 1990 yılında devlet tarafından kurulan Anacafe organizasyonu Guatemala kahve üretiminde standartların belirlenmesini sağlayarak ülkedeki üretimi de 8 ana bölgeye ayırdı. Bu bölgeler; Antigua, Acatenango, Atitlán, Cobán, Huehuetenango, Faijanes, San Marcos & Nuevo Orientea’dır.

Aralarında en bilineni ve en beğenilenlerinden biri ise Antigua bölgesi kahveleri. Zengin volkanik toprak, düşük nem, bol güneş ve serin geceler bölgeye karakterize, sıra dışı kahveler üretmek için ideal bir ortam hazırlar. Antigua kasabası etrafındaki bölgenin de adını aldığı vadi Agua, Fuego ve Acatenango isminde üç volkanla çevrilidir. Guatemala’nın üç aktif yanardağından biri olan Fuego, Antigua’nın topraklarına mineral bakımından zengin küllerin taze tozunu katar. Topraktaki volkanik ponza taşları nemi korur, bu da Antigua’nın düşük yağış miktarını dengelemeye yardımcı olur.

Antigua bölgesi kahvesinin yüksek cup kalitesi nedeniyle 2000’li yıllarda diğer bölgelerdeki kahve üreticilerinin bir bölümü kendi bölgelerinden getirdikleri kahvelerini Antigua üstünden pazarlamaya çalışmış bu da bölge açısından olumsuz etkiye neden olmuştur. Bunun önüne geçebilmek için 2000 yılında AGA (Antiguan Growers Association) kurularak takip edilebilir sertifikalı Genuine Antigua Kahvelerini oluşturmuş ve bu akımın önüne geçmiştir. Böylece Antigua marka değerini korumuş ve hatta artırmıştır diyebiliriz.

Guatemala kahveleri öncelikle yetiştikleri irtifaya göre sonra da bölgelerine göre sınıflandırılıyor. Örneğin, Antigua SHB- Strictly Hard Bean - (Tam Sert Çekirdek) Antigua bölgesinde 1500m ve 1700m arasında yetişen sert, dolayısı ile yoğun aromalı kahvelerin ait olduğu sınıf. HB (Sert Çekirdek) sınıfı kahveler ise 1350m-1500m arasında yetişiyor.

Guatemala'da SHB ve HB sınıfı çekirdekler içerisinde en niteliklileri genelde Antigua bölgesinden çıkıyor. Antigua kahvelerinde çok belirgin bir kakao, çikolata aroması var. Maalesef ki dünyada ve de ülkemizde Antigua SHB ismiyle satılan kahvelerin büyük bir kısmı Antigua’ya komşu bölgelerin üretimleri. Kahve.com olarak sizlere, Antigua’dan tat ve aroma olarak SHB sınıfı kahvelerden aşağı kalmayan Antigua HB tipi bir kahve sunuyoruz.

Pratik Kahve Nedir?

Pratik Kahve, hızlı kahve demleme, pratiklik ve nitelikli kahveciliğin olmazsa olmazı pour over demleme yöntemini bir araya getiren bir ürün. Kahve.com’da tattığınız ve beğendiğiniz çekirdek kahveleri bu paketle yanınızda taşıyarak her ortamda sadece sıcak su ve bir fincan kullanarak demleyebilir, alıştığınız lezzetteki kahvenizi hep olduğu güzellikte yudumlayabilirsiniz. Demleme V60 ile yapılan pour over demlemeye çok benzer, daha hızlı ve pratiktir. Bu sayede, pour over demleme lezzetine her yerde erişebilirsiniz.

Paketler 10 gram kahve içerdiği için tavsiyemiz 160 ml su ile kullanmanız doğrultusunda olacaktır. Ancak bu tat size yoğun gelirse 200ml’ye kadar su ekleyebilirsiniz. Demleme biter bitmez, pratik filtreyi ve atık kahveyi su içinde bekletmeden fincandan almanız gerekir aksi halde kahve tadında acılığa neden olabilir. Lütfen sallama çay poşetleri ile pratik kahveyi bir tutmayınız, çayda bekleme daha demli bir içim sağlarken, kahvede bekleme lezzeti bozan bir etkiye sahiptir. Demlemeyi yüksek bir fincanda yapmanızı tavsiye ederiz fakat 200ml’den fazla su doldurmamaya dikkat ediniz.

Adım Adım Pratik Filtre Demleme:

Demleme için tercihen 93 derece sıcaklığında su kullanınız.

Demleme öncesinde kullanacağınız fincan veya kupayı sıcak su ile ıslatıp ısıtmak hem daha iyi bir demleme hem de kahvenizin daha uzun süre sıcak kalmasını sağlayacaktır.

Kahve poşetini paketin üst kısmındaki çentikli bölümden yırtarak açınız ve pratik filtreyi çıkartınız.

Mis gibi kahve kokusunu hissediniz.

Çıkan paketin yazı olan kısmı yukarıda olacak şekilde bir elinizle tutup diğer elinizle yazı olan bölgenin hemen altından işaretli alanı yırtarak alınız.

Sağ ve sol yandaki karton tutacakların en altından yavaşça kaldırarak demleme yapacağınız kupa üstüne oturtunuz.

Kupayı hafifçe elinizle sallayarak veya bir kenarına hafifçe vurarak kahvenin filtre içinde düz bir şekilde yayılmasını sağlayınız.

Demleme öncesi kahveyi bir miktar ıslatıp demlemeye hazır hale getirmemiz gerekir. Yavaşça az miktarda ve ince bir su akışıyla kahvenin yüzeyinde kuru alan kalmayacak şekilde ıslatıp 30sn kadar bekleyiniz. Bu bekleme anında su kahve taneciklerini tamamen ıslatacak ve bu tanecikleri su ile bir sonraki buluşmasında özünü daha hızlı aktaracak hale gelecektir.

Sonrasında ince şekilde suyu partiler halinde dökerek demlemeyi yapabilirsiniz. Burada dikkat edilecek nokta suyun filtre boyuna ulaşmaması gerektiğidir. Fazla su olursa suyun bir bölümü daha kahveyle buluşmadan yanlardan akıp fincana ulaşacağı için demlemeyi olumsuz şekilde etkiler.

Dilerseniz fincan veya kupayı çevirerek dilerseniz su döktüğünüz kettle veya demliği kahve üstünde gezdirerek 160 ml suyu ince bir akışla kahveye dökünüz. Özellikle klasik kettle veya çaydanlıklar geniş bir ağız yapısına sahip oldukları için bir anda su akışı olabilir bunun olması demleme kalitenizi negatif etkiler bu nedenle olabildiğince ince akışla demlemeyi gerçekleştirin.

Bu esnada filtreyi tam doldurmamaya özen gösterin, bir miktar su ekleyin, su kahve seviyesine indiğinde bir miktar daha su ekleyerek demlemeyi devam ettirin.

Demleme tamamlandığında poşeti sıkmayınız.

Demleme sonunda filtrenin kahve içinde kalmasına izin vermeyiniz, son suyu da döktükten sonra, filtreyi kahveden ayırınız. Karton tutacakların iki alt noktasını yukarıda birleştirdiğinizde pratik filtre bir çanta halini alacaktır böylece kolayca dökülmeden son damlaları fincana alıp filtreyi çöp kutusuna atabilirsiniz.

Kimler Tercih Etmeli?

Kahvesini her yerde demlemek isteyenler için pratik kahve en hızlı çözüm. Guatemala Antigua çekirdeği ise farklı zevklere sahip birçok kişinin ortak buluşma noktası diyebileceğimiz, her kahve severin damak arşivinde olması gereken, öne çıkan çikolata tadıyla hikayesinin karşılığını veren bir kahve.

Kimler Tercih Etmemeli?

Kahvede çikolata tadını hiç sevmiyorsanız, size göre olmayabilir ama yine de denemenizi tavsiye ederiz.

Detay Sosyal Medya Paylaş
Etiketler
MOLİENDO, MOLİENDO GUATEMALA, MOLİENDO GUATEMALA ANTİGUA, MOLİENDO GUATEMALA ANTİGUA HB, MOLİENDO GUATEMALA ANTİGUA HB PRATİK, MOLİENDO GUATEMALA ANTİGUA HB PRATİK KAHVE, MOLİENDO GUATEMALA ANTİGUA HB PRATİK KAHVE 1010, MOLİENDO GUATEMALA ANTİGUA HB PRATİK KAHVE 1010 g, MOLİENDO GUATEMALA ANTİGUA HB PRATİK KAHVE g, MOLİENDO GUATEMALA ANTİGUA HB PRATİK 1010, MOLİENDO GUATEMALA ANTİGUA HB PRATİK 1010 g, MOLİENDO GUATEMALA ANTİGUA HB PRATİK g, MOLİENDO GUATEMALA ANTİGUA HB KAHVE, MOLİENDO GUATEMALA ANTİGUA HB KAHVE 1010, MOLİENDO GUATEMALA ANTİGUA HB KAHVE 1010 g, MOLİENDO GUATEMALA ANTİGUA HB KAHVE g, MOLİENDO GUATEMALA ANTİGUA HB 1010, MOLİENDO GUATEMALA ANTİGUA HB 1010 g, MOLİENDO GUATEMALA ANTİGUA HB g, MOLİENDO GUATEMALA ANTİGUA PRATİK, MOLİENDO GUATEMALA ANTİGUA PRATİK KAHVE, MOLİENDO GUATEMALA ANTİGUA PRATİK KAHVE 1010, MOLİENDO GUATEMALA ANTİGUA PRATİK KAHVE 1010 g, MOLİENDO GUATEMALA ANTİGUA PRATİK KAHVE g, MOLİENDO GUATEMALA ANTİGUA PRATİK 1010, MOLİENDO GUATEMALA ANTİGUA PRATİK 1010 g, MOLİENDO GUATEMALA ANTİGUA PRATİK g, MOLİENDO GUATEMALA ANTİGUA KAHVE, MOLİENDO GUATEMALA ANTİGUA KAHVE 1010, MOLİENDO GUATEMALA ANTİGUA KAHVE 1010 g, MOLİENDO GUATEMALA ANTİGUA KAHVE g, MOLİENDO GUATEMALA ANTİGUA 1010, MOLİENDO GUATEMALA ANTİGUA 1010 g, MOLİENDO GUATEMALA ANTİGUA g, MOLİENDO GUATEMALA HB, MOLİENDO GUATEMALA HB PRATİK, MOLİENDO GUATEMALA HB PRATİK KAHVE, MOLİENDO GUATEMALA HB PRATİK KAHVE 1010, MOLİENDO GUATEMALA HB PRATİK KAHVE 1010 g, MOLİENDO GUATEMALA HB PRATİK KAHVE g, MOLİENDO GUATEMALA HB PRATİK 1010, MOLİENDO GUATEMALA HB PRATİK 1010 g, MOLİENDO GUATEMALA HB PRATİK g, MOLİENDO GUATEMALA HB KAHVE, MOLİENDO GUATEMALA HB KAHVE 1010, MOLİENDO GUATEMALA HB KAHVE 1010 g, MOLİENDO GUATEMALA HB KAHVE g, MOLİENDO GUATEMALA HB 1010, MOLİENDO GUATEMALA HB 1010 g, MOLİENDO GUATEMALA HB g,
Kargo Yazısı
500 TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERİNİZDE ÜCRETSİZ KARGO
İkonlar
  • 500 TL ÜZERİÜCRETSİZ KARGO
  • %100 GÜVENLİÖDEME SİSTEMİ
  • KREDİ KARTINA5 TAKSİT İMKANI
  • MÜŞTERİ HİZMETLERİ0850 473 78 27
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerezler